Arbeidsrecht: Concurreren met eigen werkgever rechtvaardigt ontslag op staande voet

Arbeidsrecht: Concurreren met eigen werkgever rechtvaardigt ontslag op staande voet

Alleen al een poging om de eigen werkgever te beconcurreren rechtvaardigt een ontslag op staande voet, aldus het vonnis van het Landesarbeitsgericht Frankfurt.

In casu had een werknemer van een bouwbedrijf aan een klant aangeboden diens huis in eigen naam en op eigen rekening te renoveren. Het bouwbedrijf waarvoor hij werkt(e) zou namelijk een Scheissladen zijn. De klant accepteerde het aanbod niet maar informeerde de werkgever. De werkgever sprak ontslag op staande voet uit en de rechter gaf hem gelijk. Reeds door het oriënteren bij een potentiële klant of deze wellicht een opdracht aan de werknemer zou willen verstrekken is de vertrouwensrelatie werkgever/werknemer verstoord.

Meer weten over ontslag en arbeidsrecht? Neemt u dan contact op met mevrouw Gisela Surmann van ons kantoor. Ons telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.