Vennootschapsrecht: wij kennen geen Managing Director, CEO, CFO, COO, CLO enz.

Vennootschapsrecht: wij kennen geen Managing Director, CEO, CFO, COO, CLO enz.

“Pompeuze titels imponeren vooral door vaagheid” luidde de kop van een artikel in het FD van 10 mei jl. In dit (hilarische) artikel werd o.a. de volgende stelling geponeerd: “Engels is de internationale voertaal, dus daar moet je in meegaan. Wij moeten niet zo worden als Duitsland. Daar heet een Managing Director nog vaak Geschäftsführer.

Het FD als kwaliteitskrant heeft, zoals altijd, gelijk. Bij een GmbH kennen wij slechts twee functionarissen die de vennootschap op basis van hun statutaire positie kunnen vertegenwoordigen: de Geschäftsführer en de Prokurist,en: meer soorten bennen er niet!”

Meer weten over vennootschapsrecht of het oprichten van een GmbH in Duitsland? Neemt u dan contact op met de heer F. Heinzel of de heer N. Welchering. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.

NB: het is trouwens jammer dat de actuele uitgave van het FD niet ik Kleef verkrijgbaar is, een regio met duizenden Nederlandse inwoners en bezoekers die goed zijn voor ca. 50% van de detailhandelsomzet in deze stad. Maar ja, dat geldt voor alle Nederlandse kranten.