Merken, modellen, patenten, Gebrauchsmuster, Geschmacksmuster:

Merken, modellen, patenten, Gebrauchsmuster, Geschmacksmuster:

“Kopie wint van origineel”, kopte een Duitse krant na de nederlaag van Oranje tegen Rusland tijdens het EK, en daarmee zitten wij midden in het probleem. Er is gewoon geen houden meer aan de lust om succesvolle systemen en ideeën te kopiëren. Sterker nog, het zijn vaak vaklieden van eigen bodem die de kennis en kunde van jarenlange ontwikkelingsprocessen aan belangstellenden over dragen. Elke sector heeft daarmee zijn eigen ervaringen, of het nu gaat om voetbal of agribusiness, machinebouw of design.

De enige remedie is de bescherming van uw Intellectueel Eigendom voor zover dat mogelijk is, want niet elk idee of iedere werkwijze valt te beschermen. Dat geldt voor een aanvallend systeem bij het voetballen tot de combinatie van bestaande producten. Echter, merken, modellen en veel andere innovaties zijn wel goed te beschermen. Heeft u uw Intellectueel Eigendom beschermd in Nederland en expandeert u richting Duitsland, dan wordt het tijd er over na te denken hoe u e.e.a. op de Duitse markt kunt beschermen. Zowel nationale alsook Europese oplossingen zijn voorhanden.

Meer weten over de bescherming van uw (intellectuele) eigendomsrechten in Duitsland? Neemt u dan contact op met de heer H. Kloenne en L. Wemmers. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.