Handelsagenten zijn in crisistijd een optimale keuze

Handelsagenten zijn in crisistijd een optimale keuze

Elk nadeel heb z´n voordeel en dat geldt ook voor handelsagenten. U kent mijn mening dat ik vind dat je agenten niet voor strategische doeleinden moet inzetten. Jarenlang antichambreren hoort niet tot de sterke kanten van de beroepsgroep. Toch kunnen agenten bijdragen tot het succes van een onderneming, zeker als zij ervaring hebben op de buitenlandse markt die de exporteur wil bewerken.

In deze tijd komt hierbij het inherente voordeel dat agenten alleen de provisie ontvangen over de betaalde omzet. Weliswaar heeft de agent het recht op een voorschot over de geschreven orders, maar uiteindelijk telt alleen de daadwerkelijk gerealiseerde omzet.

Meer weten over het recht van handelsagenten? Neem contact op met Gisela Surmann of Cathrin van den Hurk van ons kantoor.