Waarom een Nederlandse webshop in Duitsland kansloos is

De omvang van grensoverschrijdende e-commerce-activiteiten is te verwaarlozen, laat de EU weten. Dit is logisch, als u leest wat de Duitse eCommerce-Verbindungsstelle (gefinancierd door de Duitse overheid) aan gouden tips geeft omtrent het kopen bij buitenlandse aanbieders.

Eerdere editie
TIP 1: Indien u  goederen bij een buitenlandse aanbieder wilt bestellen, die u cadeau wilt doen of op een bepaalde dag wilt hebben, bedenk dan de levertijd vanuit het buitenland. Een internationale bankoverboeking kan langer duren dan een nationale en ook de internationale postlooptijd duurt langer dan de nationale.

TIP 2: Ga bij de keus van de verkoper heel voorzichtig te werk. Toets of op de website de volledige naam van het bedrijf en de naam van de directeur is vermeld. Wees voorzichtig bij bedrijven die alleen een postbus vermelden. Is een telefoonnummer aangegeven, bel voor de bestelling. Vraag om inlichtingen omtrent de goederen, klantenservice en Algemene Voorwaarden (in het Duits). De reactie van de verkoper geeft een eerste indruk over diens betrouwbaarheid. Vraag om de garantieregeling en kijk op internet of anderen een oordeel over het buitenlandse bedrijf hebben afgegeven.

Wordt vervolgd!

Meer weten over webshops in Duitsland? Neem contact op met Alexander Crämer