Verkeersrecht: Duitse gemeente beperkt tussenmenselijk verkeer in de buitenlucht

Verkeersrecht: Duitse gemeente beperkt tussenmenselijk verkeer in de buitenlucht

De gemeente Muellrose in de Oost-Duitse deelstaat Brandenburg heeft begin april het tussenmenselijke verkeer in de buitenlucht aan banden gelegd. Wie tijdens de daad wordt betrapt moet op basis van een nieuwe gemeenteverordening rekening houden met een administratieve boete t.h.v. 35 euro.

Achtergrond van deze maatregel is dat het tijdens een zomerfeest vorig jaar in het 4300 inwoners tellende plaatsje herhaaldelijk tot problemen kwam met stelletjes die hun hartstocht publiekelijk uitleefden. Uiteraard is e.e.a. reeds via het strafrecht geregeld, echter de gemeente vindt de strafrechtelijke bepalingen te vaag.

De gemeente maakt reclame als “staatlich anerkannter Erhohlungsort, das Tor zum Schlaubetal, dem schoensten Bachtal Ostbrandenburgs“, maar volgens de verordening is niet elke ‘ontspanning’ meer mogelijk. De website van Muellrose vindt u hier: http://www.muellrose.de/ (Volgens een mededeling van de gemeente is men voornemens het verbod weer op te heffen. Of en wanneer dit (is) geschied(t), is niet te achterhalen).

Meer weten over Duits verkeersrecht? Neemt u dan contact op met de heer L. Wemmers van ons kantoor. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.

PS: Als u wilt weten welke financiële gevolgen een ongelukje in het tussenmenselijk verkeer heeft, kunt u hier de alimentatietabel van het hof in Duesseldorf raadplegen: klik hier