Creditmanagement

Creditmanagement

Uit de media kon u opmaken dat sommige kredietverzekeraars de verzekeringslimieten m.b.t. Duitsland onder de loep nemen (en gedeeltelijk beperken). Frank Hauwert, directeur van de Fenedex wordt in dit verband door het Financieel Dagblad geciteerd met de uitspraak: “De paraplu wordt ingetrokken, terwijl het regent”. Beter kan men de situatie niet omschrijven.

De vraag is, hoe houdt een ondernemer het droog als de “geleende” paraplu wordt weggehaald. Het opzetten van een goed creditmanagement-systeem is de enige oplossing.

Inwinnen van informatie over de afnemer (alvorens wordt geleverd), het vaststellen en bewaken van eigen limieten, deugdelijke contracten en algemene voorwaarden hanteren en op tijd incassomaatregelen nemen als betaling op het afgesproken moment uitblijft.

Zoals in onze reeks over incasso in Duitsland is beschreven kennen wij in Duitsland geen snelle incassomiddelen zoals conservatoir beslag etc. en geniet de debiteur bescherming op alle fronten. Het is derhalve zaak zo snel mogelijk in actie te komen voordat andere crediteuren “uw geld” hebben.

Meer weten: neem dan contact op met dhr. P.W. Strick van ons kantoor. Tel: 0049-2821-7222-0.

Handige links over credit management:
Verein für Credit Management e.V.
Vereniging voor Credit management