Mag die marketingstunt in Duitsland?

Mag die marketingstunt in Duitsland?

Nederland staat in Duitsland bekend als een handelsnatie: „Ein Holländer macht aus Sand noch Geld”. Toch zijn veel advocaten van concurrenten en brancheverenigingen vanuit juridisch oogpunt gespitst op de door Nederlanders uitgedachte marketingstunts. Deze blijken in een aantal gevallen namelijk niet te voldoen aan het Duitse Wettbewerbsgesetz.

Op de vraag of uw marketingstunt wel of niet is toegestaan volgens de Duitse wetgeving is geen algemeen antwoord mogelijk. Om problemen te voorkomen adviseren wij u uw marketingstunt vooraf, en voordat de drukopdracht voor uw brochures wordt gegeven, door een Advocaat (Anwalt) te laten checken. Doet u dit met name bij acties waarin u klanten probeert aan te trekken met marketingacties waarin u woorden gebruikt als:

„Opheffingsuitverkoop”,
„Van de bank gekocht”,
„Liquidatieverkoop”,
„Blijvend voordeel”,
„blijvend verlaagd in prijs”,
„van … voor ..”

Overtreders ontvangen een „Abmahnung”. In deze „Abmahnung” wordt men gesommeerd een „Unterlassungserklärung” te ondertekenen en daarmee schriftelijk te bevestigen een overtreding te hebben begaan. Voort dient men te verplichten deze actie in de toekomst niet meer te voeren en voor het geval van herhaling een (hoge) boete te betalen.

Meer informatie over dit onderwerp:
http://www.strick.de/ of tel: 0049 2821 72220