Incasso op “hoog niveau”

Incasso op “hoog niveau”

Grafkelder van Franz Jozef Strauß in beslag genomen

Zoals u weet heeft ons kantoor een incassoafdeling die enkele duizenden incasso-opdrachten per jaar voor het Nederlandse bedrijfsleven uitvoert. Onze medewerkers zijn toegewijd aan hun taak en inventief bij het opsporen van verhaalsmogelijkheden. Nu moesten wij echter vernemen dat ook anderen inventief te werk kunnen gaan, met name de Duitse fiscus.

Zoals u wellicht weet, loopt tegen Max Strauß, de zoon van oud minister-president Franz Jozef Strauß, een procedure wegens vermeende belastingontduiking (het gaat om enkele miljoenen euro´s zwartgeld uit verkooptransacties van airbussen en tanks). De fiscus kwam erachter dat Max Strauß voor 50% mede-eigenaar van het familiegraf is en legde beslag op zijn aandeel.

Weliswaar is ons niet duidelijk hoe de fiscus hieruit een financieel voordeel wil halen. Er moet echter toegegeven worden dat deze actie buitengewoon creatief is. Saillant detail: de zuster van Max Strauß, Monika, is minister in de regering in Bayern en haar collega van financiën is verantwoordelijk voor de ‘inventieve’ fiscus van Bayern.