Intellectueel eigendom, licentierecht: reclame met het WK voetbal

Intellectueel eigendom, licentierecht: reclame met het WK voetbal

Iedereen mag naar het WK kijken, maar niet iedereen mag er reclame mee maken. Bedrijven die niet over een licentie van de FIFA beschikken moeten voorzichtig zijn met hun reclame-uitingen. Voorafgaand aan het toernooi heeft de FIFA honderden merken zowel in Duitsland alsook op Europees niveau via merkregistratie beschermd. Zover bekend, pakt de FIFA eenieder die inbreuk maakt op haar merkenrechten gerechtelijk aan.

Juridisch interessant is het feit dat het Bundesgerichtshof o.a. het merkenrecht voor “Fussball WM 2006” heeft laten schrappen. Op basis van FIFA’s Europese merk met dezelfde inhoud zijn echter volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung ook nadien in Duitsland nog procedures door de FIFA gewonnen.

Meer weten over merkenrecht in Duitsland? Neemt u dan contact op met H. Kloenne van ons kantoor (telefoonnummer 0049-2821-7222-0) of neemt u deel aan het seminar over merkenrecht in Duitsland op 20 juni 2006. Klik hier voor het aanmeldingsformulier.