Is “Yoghurtgums” een merk of een beschrijving van de inhoud?

Is “Yoghurtgums” een merk of een beschrijving van de inhoud?

Deze vraag moest het Hof in Duesseldorf in hoger beroep beantwoorden. De firma Haribo was van mening dat de naam een omschrijving van de inhoud van het product zou zijn. De firma Katjes uit Emmerich echter ziet “Yoghurtgums” als merk.

De rechters komen tot de conclusie dat het woord “Yoghurtgums” noch in de Duitse noch in de Engelse taal gebruikelijk is. Omdat het woord op de verpakking geaccentueerd is, veronderstellen zij dat de consument het woord “Yoghurtgums” niet alleen als omschrijving van de inhoud van de verpakking aanmerkt maar ook als onderscheidingskenmerk.

Meer weten over merkenrecht? Neemt u dan contact op met de heer H. Klönne van ons kantoor. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.