Seminars Nederlands Duitse Businessacademie

Seminars Nederlands Duitse Businessacademie

Ook dit jaar verzorgen de advocaten en medewerkers van Anwaltskanzlei Strick een groot aantal seminars en workshops in het kader van de Nederlands Duitse Businessacademie.

De ervaring leert, dat bij het zakendoen met Duitsland – onafhankelijk van de grootte van een bedrijf of de vooropleiding van de Nederlandse manager – veelal dezelfde fouten worden gemaakt. De reden hiervoor is waarschijnlijk gelegen in het feit, dat het Duitse en het Nederlandse rechtsstelsel zoveel op elkaar lijken. Dit maakt blind en ongevoelig voor de uiteraard wel bestaande verschillen en valkuilen.

Toch heeft de gemiddelde manager eigenlijk een goed ontwikkeld gevoel voor eventuele valkuilen. Doet hij zaken met verre landen, dan zal hij niet aarzelen om in geval van enige “buikpijn” bij een beslissing de veronderstelde verschillen vooraf te onderzoeken. Omdat Duitsland en Nederland zo dicht bij elkaar liggen, werkt dit mechanisme blijkbaar onvoldoende.

In de interactieve en vooral praktijkgerichte sessies leert u, uw “buikpijngevoel” ook in Duitsland te volgen.

Onderwerpen in de maanden februari en maart:

03-03-2005
Kredietbeoordeling Duitse particulieren

15-03-2005
Succesvol zakendoen in Duitsland

17-03-2005
Zakelijke Nederlands-Duitse Cultuurverschillen en gedragsregels

Meer informatie: http://www.businessacademie.de/