Aankoop onroerend goed in Duitsland

Aankoop onroerend goed in Duitsland

Zoals u weet, begeleiden wij een groot aantal Nederlandse beleggers bij de aankoop van onroerend goed in Duitsland. Ook ontvangen wij dagelijks aanvragen van beleggers die zich voor het eerst op de Duitse markt begeven. Een regelmatig wederkerende vraag gaat over de Duitse overdrachtsbelasting. Hoe hoog is deze belasting en in welke gevallen is de belasting verschuldigd? Het antwoord is simpel.

De overdrachtsbelasting bedraagt 3,5% bij elke transactie. Dit is vooral belangrijk voor het geval u met meerdere personen samen wilt kopen. Geschiedt de koop in keer door meerdere personen, is er niets aan de hand. Problematisch is het in de praktijk als u op een veiling koopt. Dan moeten of alle kopers aanwezig zijn of er moet een machtiging van alle niet- aanwezige kopers voorhanden zijn. Is het laatste niet het geval, dan wordt als koper degene aangemerkt die op de veiling heeft geboden. Bij de latere onderverdeling onder de kopers is wederom overdrachtsbelasting verschuldigd.

Meer weten over aankoop van onroerend goed in Duitsland? Neemt u dan contact op met de heer F. Heinzel of de heer A. Crämer. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.