Incasso: de factuur is de samenvatting van het contract

Incasso: de factuur is de samenvatting van het contract

In de vorige aflevering hebben wij gesproken over de juiste tenaamstelling van de factuur. In deze editie gaan wij in op andere formaliteiten die uw debiteur (bij het ontbreken ervan) kan aanhalen om een factuur (terecht) niet te betalen:

Naar Duits recht moet op elke factuur het btw-identificatienummer (Umsatzsteuer Identifikationsnummer) of het algemene belastingnummer Steuernummer worden vermeld van degene die als ondernemer de kenmerkende prestatie heeft geleverd. Bij leveringen over de landsgrens heen dient ook het btw-identificatienummer van de klant te worden vermeld.

Ontbreken deze gegevens is de factuur onvolledig en heeft de debiteur het recht de betaling te weigeren tot dat hij in bezit is van een deugdelijke factuur.

Meer weten over incasso in Duitsland? Neemt u dan contact op met de heer P. Liewes. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.