Wanneer geen Ausgleichanspruch voor handelsagenten

Wanneer geen “Ausgleichanspruch” voor handelsagenten

In de vorige nieuwsbrief (zie http://www.strick.de/duitsland/nieuws/jnd-mailing-aan-afmelding/) zijn we ingegaan op de “Ausgleichanspruch”, de zgn. goodwillvergoeding voor de handelsagent.

In bepaalde gevallen vervalt het recht op “Ausgleichanspruch”, bijvoorbeeld als de agent zelf de overeenkomst opgezegt. Een recht op vergoeding bestaat ook niet als de principaal het contract opzegt omdat er een gewichtige reden voor de opzegging bestaat. Gewichtige redenen zijn vergelijkbaar met de redenen die moeten bestaan indien men een werknemer op staande voet wil ontslaan.

Naast deze uitzonderingen bestaan er nog enkele mogelijkheden die in individuele gevallen tot een vrijstelling van de uitbetaling of een verlaging van de goodwillvergoeding kunnen leiden. Contactpersoon binnen Anwaltskanzlei Strick voor bepalingen m.b.t. de Ausgleichanspruch is Rechtsanwältin Gisela Surmann (Fachanwalt für Arbeitsrecht).

Meer informatie over dit onderwerp:
http://www.strick.de/bekijken/nl/nlexpertise.cfm#arbeidsrecht