Ontslag tijdens ziekte mogelijk (deel 2)

Ontslag tijdens ziekte mogelijk (deel 2)

In tegenstelling tot de regels van het Nederlandse recht kan in Duitsland een medewerker in principe ook tijdens ziekte worden ontslagen (gekündigt). Valt de arbeidsverhouding echter onder de bepalingen van het “Kündigungsschutzgesetz”, dat is o.a. het geval als bij het bedrijf meer dan 5 medewerkers in dienst zijn, dient men rekening te houden met voor de werknemers beschermende bepalingen uit deze wet. Zo moet het ontslag “sociaal verantwoord” zijn en dient rekening te worden gehouden met het ook in Duitsland bekende “LiFo”-stelsel (Last in, First out). Indien de ziekte reden van ontslag (dat kan dus in Duitsland) is, dan dient tevens rekening te worden gehouden met de ontwikkelingen en duur van de ziekte

Meer informatie over dit onderwerp:
http://www.strick.de/bekijken/nl/nlexpertise.cfm#arbeidsrecht