Duitsland voert Saison – Kurzarbeitergeld in

Duitsland voert Saison – Kurzarbeitergeld in

In de wintermaanden stijgt de werkloosheid in de weergevoelige sectoren (bouw, horeca etc.) regelmatig. Via de invoering van het nieuwe Saison – Kurzarbeitergeld tracht de regering te voorkomen dat werkgevers medewerkers vanwege het weer of ontbrekende opdrachten ontslaan.

In de periode van december t/m maart ontvangen werknemers in de weergevoelige sectoren een Ersatzgeld t.h.v. 60% van het netto salaris. Werknemers met kinderen ontvangen 67%.

De regeling geldt vanaf de eerste Ausfallstunde. De werkgever hoeft slechts de bijdragen voor de sociale verzekeringen te betalen. Berekeningsgrondslag is 80% van het salaris dat zonder Arbeitsausfall had moeten worden betaald. (De Bundesrat moet nog toestemming verlenen).

Meer weten over arbeidsrecht in Duitsland? Neemt u dan contact met mevrouw G. Surmann of mevrouw A. Romijnders. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.