Arbeidsrecht: slecht humeur als reden voor ontslag

Arbeidsrecht: slecht humeur als reden voor ontslag

Casus: maandagochtend verliest de verkoopleider voor autoaccessoires zijn zelfbeheersing en blaft hij de klant af. De klant doet zijn beklag bij de directeur en die vermaant de verkoopleider (Abmahnung). De verkoopleider vindt dat de klant zeurt en stuurt hem per fax een boze brief. De klant zendt de fax door aan de directeur, die het ontslag van de verkoopleider uitspreekt.

Terecht, vindt het Arbeitsgericht. De werkgever is ervan afhankelijk dat vooral in tijden van toenemende concurrentie verkoopmedewerkers vriendelijk met klanten omgaan. Herhaaldelijk wangedrag (na Abmahnung) gaat te ver en geeft de werkgever het recht de arbeidsrelatie te beëindigen.

Meer weten over arbeidsrecht in Duitsland? Neemt u dan contact op met mevrouw G. Surmann of mevrouw A. Romijnders. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.