Cultuurverschillen Duitsland – Nederland

Cultuurverschillen Duitsland – Nederland ( ik heb uw hulp nodig)

Hoe jonger de toehoorders zijn, des te minder zie ik enige blijk van herkenning in hun ogen als ik het bij voorbeeld heb over het feit dat in de jaren ´60 van de vorige eeuw de VW-Kever werd ingezet als politieauto in Nederland. Dat voor deze taak een auto uit het land van de bezetter van weleer in aanmerking zou komen, had men in 1945 gevoeglijk uitgesloten.

En zo zijn er meer Nederlands-Duitse fenomenen die de langzamerhand in vergetelheid geraken, doordat het Nederlandse wereldbeeld verandert en jullie ons Duitsers sympathiek zijn gaan vinden.

Het spreekt voor zich, dat deze ontwikkeling slecht is voor het succes van mijn lezingen en ik heb derhalve besloten mij te heroriënteren. Hiervoor ben ik echter op uw hulp aangewezen en ik zou u willen verzoeken mij uw hedendaagse bevindingen m.b.t. Nederlands – Duitse cultuurverschillen te doen toekomen. Wat vindt u het grootste cultuurverschil tussen Duitsland en Nederland. Voor uw reactie ( kan ook meerdere punten omvatten) kunt u gebruik maken van deze retourmail: kanzlei@strick.de