Wonderbaarlijk veel opdrachten voor overname van Duitse bedrijven in december

Nederlandse ondernemers zien het wel zitten in Duitsland. In de laatste maand van het afgelopen jaar ontvingen wij een ongekend groot aantal opdrachten in verband met de overname van  Duitse bedrijven.

 

 

Als reden werd aangevoerd dat men reeds eerder in onderhandeling met het over te nemen Duitse bedrijf was geweest, echter de vraagprijs te hoog werd bevonden. Nu plotseling werd van de Duitse kant alsnog een poging gedaan om tot elkaar te komen. De vraagprijs was in een geval zelfs 30% lager dan in juni 2008. Conclusie: als je in de huidige tijd over voldoende liquide middelen beschikt, liggen koopjes voor het oprapen.

 

Meer weten over overname van Duitse bedrijven?

Voor juridische vraagstukken: neem contact op met RA Freddy Heinzel van ons kantoor.

Voor fiscale of waarderingsvraagstukken met Anton Ingenerf (Wirtschaftsprüfer/Steuerberater).

Voor arbeidsrechtelijke vraagstukken met Gisela Surmann, Torsten Viebahn of Anja Romijnders.