Kredietverzekering (deel III)

Als Duits advocatenkantoor werken wij uitsluitend voor Nederlandse bedrijven met belangen in Duitsland. Het belang van ons kantoor gaat er dus naar uit dat Nederlandse ondernemers comfortabel in Duitsland zaken kunnen doen. Wat het juridische en fiscale kader betreft, hebben wij alle expertise zelf in huis. Er zijn echter ook gebieden waarop wij niet actief zijn.
Een van die gebieden is de (feitelijke) verzekering van exporttransacties. Gezien de huidige economische omstandigheden en het toenemende risico om met het faillissement van een afnemer te worden geconfronteerd, hebben wij de onafhankelijke Nederlandse kredietverzekeringsmakelaar “De Polisagent” gevraagd, om in het kader van onze nieuwsbrief columns bij te dragen over het onderwerp kredietverzekering.

 

Column:  “De Polisagent”

 

Omzetverzekering, de kenmerken