Duitstalige handleiding en checklisten m.b.t. de Mexicaanse Griep voor uw Duitse vestiging

Of de Mexicaanse Griep (in het Duits: Schweinegrippe) nu wel of niet een grootschalige impact op uw Duits bedrijf zal hebben, weet op het moment niemand. Vast staat, dat u als werkgever een zorgplicht heeft, en derhalve is het voor Nederlandse bedrijven die hun Duitse dochter vanuit Nederland aansturen (b.v. HRM) handig over gedegen informatie en checklisten in de Duitse taal te beschikken. Een zeer uitvoerige versie vindt u hier:
www.bbk.bund.de (158 pagina’s) Dit omvangrijke werk is uiteraard ook geschikt voor uw Nederlandse organisatie en neemt u veel werk uit handen.

Over de arbeidsrechtelijke gevolgen van een pandemie en o.a. de vraag of de werkgever, voor het geval een werknemer in quarantaine moet verblijven, verplicht is het salaris door te betalen, zal onze volgende Duitsland-Borrel in september gaan. U kunt zich alvast hier voor deze bijeenkomst aanmelden.

Voor vragen omtrent het Duitse arbeidsrecht kunt u kontact opnemen met Gisela Surmann, Torsten Viebahn of Anja Romijnders