(Bouw)projecten: Als buitenlands bedrijf ben je in Duitsland a priori verdacht van dumping, met alle gevolgen van dien!

Dat (steeds meer) buitenlandse bedrijven in Duitsland tegen dumpingprijzen onderweg zijn, staat voor de Duitse overheid vast, zoals u  op de website van de Duitse douane kunt lezen. Klik http://www.zoll.de/DE/Home/home_node.html

Deze attitude maakt dan ook onmiddellijk duidelijk, waarmee u rekening moet houden als u in Duitsland een project aanneemt. U zult nauwlettend worden gecontroleerd …op de naleving van de bepalingen omtrent de inschrijving in het ambachtsregister, het Arbeitnehmer-Entsendegesetz, betaling bijdrage ULAK, de 15% voorheffingsregeling en de vraag of uw bedrijf als Duitse belastingplichtige kan worden aangemerkt (fiscale vaste inrichting).

De remedie is simpel. U moet gewoon voldoen aan de Duitse wettelijke bepalingen omtrent het uitvoeren van (bouw) projecten. Hoe e.e.a. in z´n werk gaat en waarop u moet letten kunt u lezen op onze website.

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met Nicki Welchering
Meer weten over Duits bouwrecht? Neem contact op met Udo Croonenbrock