Projecten onder het regime van de VOB eisen alle inspanningen

Projecten onder het regime van de VOB eisen alle inspanningen

 

Projecten worden in Duitsland vaak aanbesteed onder de voorwaarden van de VOB. Niet altijd verloopt alles vlekkeloos en zo kan het gebeuren dat u uw prestatie niet op tijd heeft geleverd en in verzuim bent. Nederlanders hebben de neiging om in deze situatie nogal eens te reageren met de uitspaak: “we doen ons best, maar je kunt geen ijzer met handen breken”. Het Hof in Hamm heeft nu geconcretiseerd wat “we doen ons best” naar Duitse normen betekent.

 

Bent u in verzuim dan moet u volgens het Hof alles op alles zetten om de verschuldigde prestatie alsnog te leveren. Dit kan ertoe leiden dat u (veel) meer werknemers moet inzetten, de arbeidstijden moet verlengen door een meerploegendienst te draaien en/of ook op zaterdag te werken. Bovendien bent u verplicht een gedetailleerde tijdsplanning te overhandigen aan de opdrachtgever, waaruit blijkt met welke middelen en welk personeel u denkt de klus te klaren en uiterlijk wanneer.

 

Meer weten over projecten in Duitsland en de Duitse VOB ? Neemt u dan contact op met de heer U. Croonenbrock van ons kantoor. Het telefoonnummer is:

0049-2821-7222-0.