Aankoop van Vastgoed in Duitsland

Als buitenlander is het moeilijk de ontwikkelingen in Duitsland op afstand te volgen. De Nederlandse media berichten hoofdzakelijk over politieke items en Duitse vastgoedadviseurs en makelaars hebben hun eigen beeld van de werkelijkheid. Zo kan het gebeuren dat een buitenlandse belegger in een regio investeert waar de rendementen blijkbaar uitstekend zijn, maar binnenlandse beleggers amper te bekennen zijn. Een eerste hulp biedt in dit geval de Zukunftsatlas van het Prognos instituut. Het Prognos instituut heeft de 413 Duitse Kreise en Kreisfreie Städte geanalyseerd en geeft een overzicht over de regio’s met de grootste economische potentie. Tot de TOP Tien behoren de volgende regio´s:

Rang Kreis
1         Hamburg
2         Berlin
3         München
4         Frankfurt am Main
5         Köln
6         Stuttgart
7         Region Hannover
8         Düsseldorf
9         Biberach
10       Esslingen

Voor een overzichtskaart voor heel Duitsland klik hier.

Meer weten over de aan- en verkoop van vastgoed in Duitsland? Neem contact op met
Freddy Heinzel of Alexander Crämer.