Bouwexport: Prekwalificatie nu ook voor opdrachten Deutsche Bahn AG

De Deutsche Bahn AG heeft haar prekwalificatiesysteem per 01.10.2009 nu ook voor het segment “konstruktiver Ingenieurbau” voor verplicht verklaard. Dit betekent dat alleen nog bedrijven die pregekwalificeerd zijn door DB worden gevraagd een offerte af te geven. Ook bij openbare aanbestedingen is prekwalificatie een absolute must.

Deutsche Bahn AG verstrekt op het gebied van “konstruktiver Ingenieurbau” opdrachten ter waarde van ca. 4 miljard euro. In de sector industriële producten worden 4,2 miljard euro en op het gebied van “dienstverlening door derden” 2,4 miljard euro aan opdrachten verstrekt.

Voor een overzicht over de Bedarfsschwerpunkte klik hier:
– Materiaal, machines en dienstverlening
– Elektrotechniek
– Bouwprojekten

Meer weten over prekwalificatie in Duitsland? Neem contact op met Udo Croonenbrock.