Metaal en bouwbedrijven: aanpassing contracten en Algemene Voorwaarden noodzakelijk

De staalprijs zal in de toekomst sneller aan verandering zijn onderworpen dan tot nu toe. Dit noopt tot aanpassing van uw contracten en Algemene Voorwaarden.
 
De ijzererts concerns Vale en BHP Billiton hebben met een aantal Aziatische grootafnemers voor het eerst in 40 jaar in plaats van jaarcontracten nu overeenkomsten met een looptijd van drie maanden gesloten. Daarbij werd trouwens een prijsverhoging van 90% afgesproken. Verwacht wordt dat kwartaalcontracten in de toekomst met alle afnemers zullen worden overeengekomen. Gevolg: de staalprijzen zullen in de loop van het jaar sterk fluctueren.
 
Het is derhalve zaak met uw toeleveranciers  – indien mogelijk –  vaste prijzen voor de looptijd van een project af te spreken. Tevens dient u met uw afnemers een Preisgleitklausel met betrekking tot de staalprijs overeen te komen.
 
Meer weten over contracten en Algemene Voorwaarden? Neem contact op met Udo Croonenbrock.