Ultieme gadget voor de hedendaagse wijndrinker

Ik ben waarschijnlijk wereldwijd een van de weinige Duitse lezers van het Financieel Dagblad. En ik doe er moeite voor om een gedrukt exemplaar te bemachtigen, tenminste in het weekend. Dan rijd ik met mijn Nederlandse echtgenote (geboren in Drenthe en opgegroeid in Friesland) van Kleve naar het Nederlandse plaatsje Gennep, alwaar daadwerkelijk twee verkooppunten zijn die de krant dagelijks beschikbaar hebben. In Kleve en omstreken (ca. 20.000 Nederlandse inwoners) kun je krant immers niet verkrijgen.

Ik ben onder de indruk van het FD en vooral de wekelijkse bijlage FD.persoonlijk. Vooral de nieuwe gadgets die aldaar worden voorgesteld zijn een permanente bron van inspiratie. Wat mij echter verbaast is het feit dat in een dergelijk vooruitstrevende krant de wijnverkopers op een traditionele manier adverteren. De Wijnstunt van Boelen&Boelen of de voorverkoop van Léon Colaris van enkele prima Bordeaux 2009 (de aangeboden La Tour de By is inderdaad sinds jaar en dag een lekkere wijn) geschieden op een traditionele manier, middels een advertentie. En dat terwijl het FD in de bijlage van 22 mei j.l. nu juist heeft laten zien dat alles digitaliseert. Wat heb je aan een geschreven tekst als de digitale oplossing voor alle wijnvraagstukken zo dichtbij is?

Meer weten? Ga eens naar USBWINE