Nederlandse bouw in problemen – Duitse bouw herstelt prima

Terwijl de rest van het Nederlandse bedrijfsleven intussen minder krimpt, zakt de bouw volgens het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid steeds dieper weg. In het eerste kwartaal van dit jaar ligt de toegevoegde waarde maar liefst 16% lager dan in het eerste kwartaal van het vorige jaar en ook de vooruitzichten zijn belabberd. De Duitse bouw daarentegen doet het prima zoals uit de volgende sheets blijkt. Wellicht is het toch zinvol om hiervan een graantje mee te pikken.

Voor meer informatie bestel het Whitepaper “Uitvoeren van (bouw)projecten in Duitsland. Klik hier

Meer weten over de Duitse VOB/B en aanbestedingsregels in Duitsland? Neem contact op met Udo Croonenbrock

Meer weten over vergunningen, bronbelasting bouw, 183 dagen regeling etc. Neem contact op met Nicki Welchering