Duits Modellenrecht

Als u kleding, meubelen of andere gebruiksvoorwerpen ontwerpt dan dragen deze producten uw handschrift. Als het goed is en u echt onderscheidend ontwerpt dan wordt uw handschrift geïdentificeerd met uw bedrijf. Hoe beter u bent hoe groter de kans dat andere bedrijven uw producten namaken. Over het algemeen zult u die situatie onderkennen en uw ontwerp laten registreren bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom. Dit helpt u echter niet als u de Duitse markt opgaat.

U kunt het ontwerp alhier beschermen via inschrijving bij het Duitse Patent- und Markenamt. U kunt echter ook kiezen voor een inschrijving op gemeenschapsniveau bij het Bureau voor Harmonisatie in. 

Meer weten over het recht van merken, modellen, designrechten en patenten? Neem dan contact op met Heinz Klönne.