Administratie voor Duitse vestiging mag alleen met toestemming Duitse fiscus in Nederland worden gevoerd

Veel Nederlandse bedrijven met een vestiging in Duitsland voeren de administratie van de Duitse entiteit om kostentechnische redenen in Nederland. Dit kan een dure “kostenbesparing” worden, als er geen toestemming van de Duitse fiscus voor is. Er dreigen namelijk fikse boetes.

En die toestemming verkrijgt u niet zomaar, zoals u uit de bijgevoegde brief van het Finanzamt Kleve kunt opmaken. Er is namelijk een zware lijst van eisen opgesteld, waaraan veel bedrijven niet zullen voldoen. Om het voor u gemakkelijker te maken, om de nodige toestemming aan te vragen hebben wij een checklist ontwikkeld.

Let op!!! Als u een aanvraag voor verplaatsing van de boekhouding op basis van deze checklist doet, dan moet u zeker weten dat u inhoudelijk aan alle punten voldoet. Zo niet, zullen de boetes ongetwijfeld zeer hoog uitvallen omdat u de fiscus heeft misleid.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze fiscalisten, die u in het Nederlands te woord zullen staan.

Voor de brief van het Finanzamt kijk op www.strick.de nieuwsbrief

Voor de Duitstalige checklist kijk op www.strick.de nieuwsbrief.