Incasso: wettelijke rente van 11,19 % is vetpot

Incasso: wettelijke rente van 11,19 % is vetpot

Als men een debiteur heeft die zonder twijfel goed is voor z´n geld, zou men kunnen overwegen om het maar rustig aan te doen met een incasso. De wettelijke rente in Duitsland bedraagt sinds 01 juli 2007 immers 11,19 procent (indien de debiteur een bedrijf is), een tarief dat men op het moment bij geen enkele bank zal ontvangen.

Een leuk gokje en minder gevaarlijk dan beleggen in subprime hypotheken als u het geld even kunt missen. Voorwaarde is uiteraard de gegoedheid van de debiteur. Wel zult u denken dat ratings ook niet meer dat zijn wat zij in het verleden beloofden te zijn.

Er is echter een belangrijk verschil tussen een handelsrating van een reëel bestaand bedrijf met gebouwen, machines, medewerkers en gerealiseerde omzetten en de beoordeling van mandjes leningen van mensen die naar normale maatstaven nooit voor een hypotheek in aanmerking zouden zijn gekomen.

Wilt u toch liever snel uw vorderingen op Duitse debiteuren realiseren dan kunt u contact opnemen met ons kantoor. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.