Rijden met een Duits kenteken

Rijden met een Duits kenteken

Regelmatig ontvangen wij in het kader van de oprichting van een Duitse dochteronderneming de vraag of men vanaf nu mag rijden in een auto met een Duits kenteken. Voor het gebied van de Bondsrepubliek Duitsland is het antwoord simpel: ja, dat mag.

Of u de auto ook in Nederland mag gebruiken, is vers twee. U moet aldaar namelijk beschikken over een vrijstelling van de bpm voor personenauto´s die in het buitenland zijn geregistreerd. U kunt een dergelijke vrijstelling aanvragen bij de Nederlandse douane. Voorwaarde voor de vrijstelling is onder andere dat u de auto voor tenminste 50% zakelijk buiten Nederland gebruikt en dit ook via een kilometerregistratie kunt aantonen. Belangrijk detail: de afstand die wordt afgelegd van de (Nederlandse) woonplaats naar de in Duitsland gelegen werkplaats en omgekeerd, telt niet mee.

Meer weten over het rijden met een Duits kenteken: ga naar de website van de Nederlandse douane (www.belastingdienst.nl ).

Meer weten over verkeersrecht in Duitsland? Neemt u dan op contact op met de heer L. Wemmers van ons kantoor. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.