Uitnodiging bijeenkomst Uitvoeren van projecten in Duitsland op donderdag 31 mei 2007 in samenwerking met de Koninklijke Metaalunie

Uitnodiging bijeenkomst “Uitvoeren van projecten in Duitsland” op donderdag 31 mei 2007 in samenwerking met de Koninklijke Metaalunie

Nederlandse bedrijven die (project)werkzaamheden in Duitsland uitvoeren, zijn o.a. aan de bepalingen van het Arbeitnehmer-Entsendegesetz gebonden. Deze Duitse wet is gebaseerd op de EU-detacheringsrichtlijn en verklaart enkele Duitse CAO-bepalingen ook voor buitenlandse bedrijven voor algemeen bindend. Het Arbeitnehmer-Entsendegesetz kent een aantal formaliteiten die stringent moeten worden nageleefd, anders dreigen hoge boetes.

Maar naast het Arbeitnehmer-Entsendegesetz zijn er nog andere wettelijke bepalingen die een belangrijke rol spelen bij het uitvoeren van de werkzaamheden in Duitsland. Kennis over het Arbeitnehmerüberlassungsgesetz, de Duitse definitie van een (fiscale) vaste inrichting, 183-dagen regeling, de Handwerksrolle, de 15 % voorheffingsregeling, maar ook de VOB/B (de Duitse UAV) vormen in dit kader de basis. 

Om u als aannemer of onderaannemer op de hoogte te stellen van de in Duitsland geldende regels organiseren wij in samenwerking met de Koninklijke Metaalunie de bijeenkomst:

“Uitvoeren van projecten in Duitsland”

donderdag 31 mei 2007 van 18.00 – 21.00 uur

De bijeenkomst zal plaatsvinden in het restaurant ´t Poortje, Siemensstr. 31 te Kleve. Onder het genot van een hapje en een drankje zullen de Nederlands sprekende Rechtsanwälte Peter W. Strick en Udo Croonenbrock u in een helikopterview informeren over het uitvoeren van projecten in Duitsland en de belangrijkste aandachtspunten uiteenzetten.

Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

Klik hier voor de uitnodigingsbrief
Klik hier voor het volledige programma en het aanmeldingsformulier