Bouwrecht: de wettelijke basis van het bouwen in Duitsland.

Bouwrecht: de wettelijke basis van het bouwen in Duitsland.

Vandaag: het Baugesetzbuch

Het uitvoeren van (bouw-)projecten in Duitsland vergt enige basiskennis van het Duitse bouwrecht. In het kader van een nieuwe serie zullen wij u in kennis stellen van de meest belangrijke normen. Onder het motto: “ein Blick in das Gesetz erleichtert die Rechtsfindung”  stellen wij u de actuele teksten van wetten en verordeningen ter beschikking. Aldaar vindt u een eerste antwoord op al uw vragen:

Het Baugesetzbuch is de meest belangrijke wet op het gebied van bouwplanning. De bepalingen hebben grote invloed op de vorm, structuur en ontwikkeling van steden en gemeentes. Het definieert de planologische instrumenten die een gemeente ter beschikking staan. De opbouw is als volgt: Allgemeines Städtebaurecht, Besonderes Städtebaurecht, Sonstige Vorschriften en Ueberleitungs- und Schlussvorschriften.

De wetstekst vindt u hier: klik hier