Duitse wet ketenaansprakelijkheid uitgesteld

Duitse wet ketenaansprakelijkheid uitgesteld

In onze laatste nieuwsbrief hebben wij gemeld dat Duitsland een nieuwe wet ketenaansprakelijkheid heeft ingevoerd. De nieuwe regeling was immers door de bondsdag aangenomen en de bevestiging door de Bundesrat leek slechts een formaliteit, omdat de regeringsfracties ook in de Duitse Eerste Kamer over een meerderheid beschikten.

Echter zijn de politieke verhoudingen in de Bundesrat na de vernietigende nederlaag van de SPD in Sachsen-Anhalt zodanig gewijzigd dat de Bundesrat zich nu de tegen het door de Bundestag aangenomen wet heeft uitgesproken en de zgn. Vermittlungsausschuß heeft ingeschakeld. In de Vermittlungsausschuß wordt bekeken of er niet alsnog overeenstemming tussen Bundesrat en Bundestag m.b.t. de nieuwe wet kan worden bereikt.