Arbeidsrecht: opzegging arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd mogelijk

Arbeidsrecht: opzegging arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd mogelijk

Ook een arbeidsovereenkomst die voor een bepaalde tijd is aangegaan kan tussentijds worden opgezegd. Voorwaarde is echter dat in de arbeidsovereenkomst een clausule is opgenomen die in een dergelijke mogelijkheid voorziet. Ook kan een dergelijke clausule onderdeel van een CAO zijn.

In een procedure stelde de ontslagen werknemer dat een tussentijdse opzegging in strijd zou zijn met de aard van een overeenkomst voor bepaalde tijd (contract voor een periode van negen maanden). De rechter stelde hem niet in het gelijk omdat het contract voorzag dat de overeenkomst met een termijn van twee weken kon worden opgezegd.

Meer weten over Duits arbeidsrecht? Neemt u dan contact op met mevrouw G. Surmann of mevrouw A. Romijnders van ons kantoor. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.