Bescherming van modellen

Bescherming van modellen

Dat Chinezen tegenwoordig alles namaken, is zo langzaam wel bekend. De bescherming van een model helpt vaak niet tegen deze bedrijven, omdat men in China geen enkel schuldgevoel ontwikkeld als men dingen slaafs nabootst. Veelmeer is het zo dat men het westerse bedrijf voor ogen houdt, dat het juist diens kwaliteit en design was die aanleiding voor de kopie was. Een leuk compliment, maar wat moet men ermee.

Echt vervelend wordt de zaak echter als de gekopieerde goederen je eigen thuismarkt bereiken en hier in de markt worden gezet. Hier kan een geregistreerd model over het algemeen, tenminste tegenover de handelaar, worden verdedigd. Via een kort geding is het ook in Duitsland mogelijk de handel in deze kopieën te verbieden en de handelaar voor de geleden schade aansprakelijk te stellen.

Meer weten over het inschrijven en/of verdedigen van intellectueel eigendom? Neemt u dan contact op met de heer H. Klönne. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.