Metaal en techniek (maar ook voor andere bedrijven)

Metaal en techniek (maar ook voor andere bedrijven)

Tijdens een sollicitatiegesprek mag men een heleboel vragen die op de lippen liggen niet stellen, zoals u weet. Nu hebben wij een vraag gevonden die je wel mag stellen:

“Eet u (roestig) metaal?”

Achtergrond van deze vraag is een Turkse medewerker van een bedrijf die over buikpijn klaagde. Uit de röntgenfoto´s bleek dat hij ruim één kilo roestig metaal in zijn etterende maag had, bestaande uit: nagels, schroeven, sleutels, munten en theelepels. De man blijkt dwangmatig metalen voorwerpen te eten en moet nu naar de psychiater. Omdat men in Duitsland de eerste zes weken van een ziekteperiode als werkgever moet doorbetalen, lijkt derhalve een vraag naar eventueel buitengewoon eetgedrag toegestaan.

Meer weten over arbeidsrecht? Neemt u dan contact op met mevrouw G. Surmann of mevrouw A. Romijnders. Het telefoonummer is: 0049-2821-7222-0.