“De tien geboden” van zakendoen in Duitsland

“De tien geboden” van zakendoen in Duitsland

Het zesde gebod

Het is belangrijk om altijd de kleine lettertjes te lezen. Op de achterkant van Duitse  orderbevestigingen, bestellingen etc. kunt u in de regel de zogenaamde “Allgemeine Geschäftsbedingungen” vinden. De vermelde condities regelen de verdere details van de contractuele relatie tussen u en uw Duitse zakenrelatie. U kunt ervan uitgaan dat de algemene voorwaarden van uw Duitse zakenrelatie niet per se uitgewogen zijn en uw Duitse zakenpartner zich hierdoor een aanzienlijk juridisch voordeel verschaft. Wilt u niet onder de condities van uw Duitse relatie werken/leveren, dan moet u de toepassing tegenspreken en/of uw eigen voorwaarden overeenkomen. Branchespecifieke voorwaarden komen in Duitsland zelden voor. Informeert u voor de afsluiting van het contract of er specifieke condities bestaan. Laat u de inhoud van deze condities door een Duitse advocaat uitleggen. Om problemen te vermijden, is het aan te raden om eigen algemene voorwaarden voor de Duitse markt te ontwikkelen.

Wordt vervolgd in de volgende Juridische Nieuwsbrief Duitsland. Op onze website zullen de tien geboden successievelijk worden samengevat.
Meer informatie: klik hier