Public Private Partnership (PPP) in de gevangenis

Public Private Partnership (PPP) in de gevangenis

De deelstaat Nordrhein Westfalen plant de nieuwbouw en exploitatie van een gevangenis in Ratingen via PPP. Voor het eerst zullen planning, bouw, financiering alsook servicediensten worden aanbesteed aan een particulier bedrijf. Het investeringsvolume bedraagt ca. 80 miljoen euro. Het gaat om plaatsen voor 845 mannelijke gevangenen.

Aanbesteed wordt niet alleen de nieuwbouw en het onderhoud van het gebouw, maar o.a. ook het beheren van de keuken, te werk stelling van gedetineerden, chauffeursdiensten, beveiliging en delen van de administratie. Op het moment wordt de Europese aanbesteding voorbereid.

Meer weten over Publik Private Partnership? Neemt u dan contact op met de heer F.B. Heinzel van ons kantoor. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.