Steeds meer Nederlandse beleggers stappen in Duits onroerend goed (deel VI)

Steeds meer Nederlandse beleggers stappen in Duits onroerend goed (deel VI)

Al jaren begeleiden wij Nederlandse investeerders in Duits o.g. bij de juridische due diligence en het onderhandelen van de koopovereenkomst. Echter, de laatste maanden is een regelrechte stormloop naar Duitse winkelcentra, woonflats, hotels maar ook supermarkten losgebarsten. Daarbij valt op dat de Nederlandse belegger in eerste instantie naar het cijfermatige rendement kijkt en voor de rest gemakshalve veronderstelt dat Duitsland en Nederland volledig vergelijkbaar zijn.

Reden genoeg om de aankoop van o.g. eens onder de loep te nemen. Wij beginnen met de juridische due diligence waarbij wij de terminologie in het Duits hebben gelaten. Immers, u zult toch aan de uitdrukkingen moeten wennen:

VI. Allgemeine Geschäftsbedingungen/Garantien/Versicherungen

  1. Die Allgemeinen Geschaeftsbedingungen der hier betroffenen angeschlossenen Organisationen und Unternehmen (bzgl. Facilitymanagementvertraege, Betrieb, Verwaltung und sonstige Dienste);
  2. Garantien, Informationen hierzu bezueglich Inhalt und Dauer;
  3. Getroffene Vorkehrungen diesbezüglich;
  4. Zu Grunde liegende Versicherungen und Versicherungsvertraege im Hinblick auf das hier betroffene Hausgrundstueck.

Meer weten over de aankoop van o.g. in Duitsland? Neemt u dan contact op met de heer A. Crämer of de heer F.B. Heinzel van ons kantoor. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0. Klik hier voor deel I, deel II, deel III, deel IV en deel V.