Arbeidsrecht: loze dreiging bij Abmahnung gevaarlijk

Arbeidsrecht: loze dreiging bij Abmahnung gevaarlijk

Zoals u weet, moet in Duitsland een werkgever de werknemer (schriftelijk) vermanen als deze laatste ongewenst gedrag vertoont. In het kader van deze Abmahnung moeten voor de werknemer de consequenties van een herhaling van het ongewenste gedrag, namelijk de Kuendigung, duidelijk worden gemaakt.

Als een werkgever een medewerker te vaak abmahnt zonder de aangekondigde consequentie te laten ingaan, kan er sprake van een loze dreiging zijn die de werknemer niet serieus hoeft te nemen. Waar de grens ligt tussen dreiging en loze dreiging is moeilijk te zeggen. Volgens het Bundesarbeitsgericht was de derde Abmahnung van een werknemer die regelmatig te laat kwam nog geen loze dreiging en kon het ontslag op de Abmahnung(en) worden gebaseerd.

Meer weten over ontslagrecht in Duitsland? Neemt u dan contact op met mevrouw G. Surmann of mevrouw A. Romijnders. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.