Klopjacht naar (wellicht) in Duitsland belastingplichtige Nederlandse bedrijven

Klopjacht naar (wellicht) in Duitsland belastingplichtige Nederlandse bedrijven

Een groot aantal Nederlandse bedrijven, die in Duitsland werken en/ of hebben gewerkt, hebben een brief van het Finanzamt in Kleve (D) ontvangen. Deze brief betreft de Steuerliche Erfassung in der Bundesrepublik Deutschland oftewel de fiscale registratie van het Nederlandse bedrijf bij de Duitse fiscus. In de brief staat onder meer dat het Nederlandse bedrijf weliswaar (bouw)werkzaamheden in Duitsland uitvoert of heeft uitgevoerd, maar niet geregistreerd staat bij de belastingdienst. Middels elf vragen wil het Finanzamt nagaan of de onderneming al dan niet belastingplichtig is in Duitsland. De vragen lijken op het eerste gezicht vrij eenvoudig te beantwoorden, maar hier zit een grote adder onder het gras! Klik hier voor meer informatie. Zie ook onze vorige nieuwsbrief van september.