Ontbindende voorwaarde bij arbeidscontracten mogelijk?

Ontbindende voorwaarde bij arbeidscontracten mogelijk?

Flexibiliteit is een hoog goed in een tijd waar opdrachten komen en gaan. Het opnemen van de ontbindende voorwaarde in een arbeidsovereenkomst, dat de arbeidsovereenkomst met het wegvallen van de opdracht eindigt, zou dan ook een oplossing op personeelsgebied kunnen zijn.

De wet maakt het mogelijk. Vereist is echter een “zakelijke reden” die reeds op het moment van het aangaan van de arbeidsovereenkomst “grijpbaar” is. Een dergelijk zakelijke reden bestaat in elk geval niet, als de werkgever zich in het kader van de arbeidsovereenkomst voorbehoudt, de werknemer ook op een ander project in te zetten.

Meer weten arbeidsrecht in Duitsland? Neemt u dan contact op met mevrouw G. Surmann of mevrouw A. Romijnders. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.