Vrouw rijdt uit parkeerbox – 100.000 euro schade

Verkeersrecht I

Vrouw rijdt uit parkeerbox – 100.000 euro schade

Niet te geloven maar waar. In het Duitse plaatsje Kirchen heeft een vrouw in een parkeergarage een schade van € 100.000 veroorzaakt bij een poging haar parkeerplaats te verlaten. Volgens de politie reed de vrouw in eerste instantie achteruit en botste dusdanig hard tegen een slechts 14 dagen oude auto dat deze total loss moest worden verklaard. De nieuwe auto wederom botste tegen een andere auto die ernaast stond geparkeerd.

Volgens ooggetuigen schakelde de vrouw in de vooruit en reed zij vervolgens over de stoeprand en dwars door een metalen hek…en stortte met haar auto 6 meter naar beneden. Met de voorkant belandde de auto op het dak van een op het lagere parkeerdek staande auto. Uiteindelijk viel de auto om en raakte nog een andere auto die aldaar geparkeerd stond. Wat kunnen wij hieruit leren? Simpel: kijk altijd naar boven als je in een parkeergarage uit een auto stapt. Er zou een auto op je hoofd kunnen vallen.