Het registreren van een merk in Duitsland (Deel III)

Het registreren van een merk in Duitsland (Deel III)

Heeft u een product of dienst met commerciële capaciteiten en wilt u op de Duitse markt (duurzaam) succesvol zijn, dan is het zaak uw merk te beschermen. In deze aflevering zullen wij het hebben over de Vertreter.

Is een Nederlandse bedrijf Anmelder (zie vorige aflevering) van een merk dan is het in beginsel verplicht zich in Duitsland door een Duitse Rechtsanwalt of Patentanwalt te laten vertegenwoordigen (Vertreter).

Voor het geval uw Duitse dochteronderneming of uw Duitse filiaal de aanmelding voor haar rekening neemt hoeft u geen Duitse Anwalt in te schakelen.

Onder bepaalde omstandigheden kunnen ook buitenlandse advocaten etc. gemachtigd zijn om voor het Duitse Patent- und Markenamt op te treden. In dit geval moet echter nog steeds een Duitse Anwalt als Zustellungsbevollmaechtigter worden benoemd.

Wordt vervolgd in de volgende nieuwsbrief.

Reeds nu meer weten over merken- en patentrecht? Neemt u dan contact op met de heer H. Klönne. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.