Het zal me (g)een worst zijn

Het zal me (g)een worst zijn

Worst bepaalt het (juridische) leven van de Duitser. De Thueringer Bratwurst, de Krakauer en de Currywurst, zij waren alle al onderwerp van juridische perikelen.

 Nu dus ook de Nuernberger Bratwürste en Nuernberger Rostbratwuerste.

Het Landgericht Muenchen heeft in een merkenrechtelijke kwestie bepaald dat worsten met deze benaming ook daadwerkelijk uit Nuernberg afkomstig moeten zijn en derhalve niet in Muenchen mogen worden geproduceerd.

Het kort geding in deze kwestie was aangespannen door de Nuernberger Bratwuerste e.V (eingetragener Verein) tegen een slagerij uit Muenchen die worsten leverde aan het voor zijn lekkere Nuenberger worsten bekend staande restaurant Nuernberger Bratwurst Gloeckl am Dom.

Het restaurant was zelf ook gedaagd en de rechter heeft in de kort geding periode verboden dat het restaurant nog langer deze naam draagt, zolang het worsten verkoopt die uit Muenchen afkomstig zijn. De zaak gaat in hoger beroep.

Meer weten over merkenrecht in Duitsland? Neemt u dan contact op met de heer Kloenne van ons kantoor. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.