Winterbanden op Duitse wegen een must

Winterbanden op Duitse wegen een “must”

Het wordt (langzaam) kouder en het lijkt erop dat ook deze winter de temperaturen weer onder de 7 graden Celsius zullen gaan zinken. Tijd voor winterbanden, zeggen de Duitse verzekeraars en korten uw uitkering bij een ongeval als u op zomerbanden wordt aangetroffen (ongeacht of u enige schuld aan het ongeval heeft). Volgens het Oberlandesgericht Frankfurt is de eigen cascoverzekeraar überhaupt niet verplicht, enige uitkering voor schade aan de auto van de veroorzaker te betalen, indien deze bij winterse omstandigheden zonder winterbanden rijdt.

Heeft u (bij uw Duitse dochtervennootschap) auto´s die in Duitsland zijn verzekerd, dan moet u hiermee rekening houden.

Meer weten over verkeers- en verzekeringsrecht? Neemt u dan contact op met de heer L. Wemmers van ons kantoor. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.