Overdrachtsbelasting

Overdrachtsbelasting

Zoals u weet, begeleiden wij regelmatig Nederlandse beleggers in Duits onroerend goed bij de aankoop van objecten. Een van de regelmatig voorkomende vraagstukken is of je het o.g. binnen zes maanden kunt doorverkopen zonder dat er opnieuw overdrachtbelasting moet worden betaald. Welnu, het antwoord is simpel. Bij elke transactie is men in Duitsland overdrachtsbelasting verschuldigd, ook al ligt er maar een seconde tussen aan- en verkoop. Zelfs als er sprake is van een Anwartschaftsrecht (aanspraak tot aankoop) moet voor de overdracht van dit recht belasting worden betaald.

Meer weten de aankoop van onroerend goed in Duitsland? Neemt u dan contact op met de heer  A. Craemer of de heer F. Heinzel van ons kantoor. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.